Σάββατο

Βελτίωση προοπτικών απασχόλησης για το εννεάμηνο

Από: http://www.kathimerini.gr/783023/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/veltiwsh-prooptikwn-apasxolhshs-gia-to-enneamhno



Σε προσλήψεις προσωπικού προτίθενται να προχωρήσουν οι Ελληνες εργοδότες το προσεχές τρίμηνο, σε 8 από τους 9 τομείς οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης.

Στην έκθεση καταγράφεται για 9ο συνεχόμενο τρίμηνο ενίσχυση της εμπιστοσύνης των εργοδοτών στην Ελλάδα, με τον δείκτη των προοπτικών απασχόλησης να διαμορφώνεται στο +8%. Πρόκειται για τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις από το δ΄ τρίμηνο του 2008, σημειώνοντας για περισσότερο από 2 χρόνια συνεχή βελτίωση.

Τα πιο αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +13%. Συγκρατημένα αισιόδοξες προθέσεις προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα Μεταφορές - Επικοινωνίες, με προοπτικές της τάξης του +10%, ενώ οι προοπτικές στον τομέα της Γεωργίας είναι της τάξης του +9%. Στον τομέα του Εμπορίου (χονδρική και λιανική) είναι ενθαρρυντικές οι ενδείξεις για όσους αναζητούν εργασία, με προοπτικές της τάξης του +7%. Αρνητικές προοπτικές (-2%) καταγράφονται στον τομέα Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο και Υδρευση.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προθέσεις προσλήψεων ενισχύονται σε 4 από τους 9 τομείς, με σημαντικότερη την αύξηση κατά 8% στον τομέα Μεταφορές - Επικοινωνίες. Οι προοπτικές αποδυναμώνονται σε 4 τομείς, με μεγάλο χαμένο τη Μεταποίηση (-10%).
Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *