Πέμπτη

ΟΑΕΔ: Πιλοτικό πρόγραμμα για την ένταξη αποφοίτων των σχολών Μαθητείας στην αγορά εργασίας

Από: http://www.tanea.gr/news/economy/article/5142033/oaed-pilotiko-programma-gia-thn-entaksh-apofoitwn-twn-sxolwn-mathhteias-sthn-agora-ergasias/

ΟΑΕΔ: Πιλοτικό πρόγραμμα για την ένταξη αποφοίτων των σχολών Μαθητείας στην αγορά εργασίας
 
Πιλοτικό πρόγραμμα, με την επωνυμία «Συμμαχία για την Εργασία», έθεσαν σε εφαρμογή από κοινού ο ΟΑΕΔ και οι εταιρείες ManpowerGroup, η ΜΕΝΟΝ Network και η ΜΚΟ Praksis.

Πρόκειται τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με κοινό στόχο την ένταξη νέων ανέργων απόφοιτων σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξεί να βοηθήσει 200 νέους άνεργους πτυχιούχους των επαγγελματικών σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ να ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας, παρουσίασαν σε εκδήλωση στο Ζάππειο, ο διοικητής του οργανισμού Θ. Αμπατζόγλου, η γενική διευθύντρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ Αθ. Θεοδωρίδου και η πρόεδρος της ManpowerGroup Greece Β. Κουσία.

Το πιλοτικό πρόγραμμα «Συμμαχία για την Εργασία», επιλέχθηκε πρώτο – μεταξύ 53 προτάσεων που αξιολογήθηκαν – και εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «PARES», η οποία ενισχύει την ανάπτυξη συνεργασιών, μεταξύ δημόσιων, ιδιωτικών και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υπηρεσιών απασχόλησης.

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 17 μηνών, έχει ως στόχο την ομαλή και βιώσιμη μετάβαση 200 ανέργων νέων αποφοίτων των σχολών Μαθητείας (ΕΠΑ.Σ.) στην αγορά εργασίας και τη διατήρηση τουλάχιστον 60 εξ’ αυτών -για τουλάχιστον έξι μήνες- σε κανονικές, βιώσιμες και μακράς διάρκειας θέσεις εργασίας, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα συνδυάσουν όλα τους τα πλεονεκτήματα, εγκαινιάζοντας ένα νέο μοντέλο συνεργασίας.

Γυναίκες Vs Άντρες - Ίσες ευκαιρίες;

Από: http://www.sigmalive.com/news/local/144596
Γνωρίζετε τα εργασιακά σας δικαιώματά; Υπάρχουν ίσες ευκαιρίες ανδρών και γυναικών στην  πρόσβαση,  κατάρτιση και ανέλιξη στην εργασία; Ξέρετε ότι είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη η ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην εργασία.
Τα πάραπάνω ερωτήματα καλείται να απαντήσει με δράσεις της, η Επίτροπος Ισότητας Φύλων, ο προγραμματισμός της οποίας, περιλαμβάνει την οργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης για τα δικαιώματα της γυναίκας, τη δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης για ενημέρωση των γυναικών και η παρακολούθηση της εφαρμογής των νομοθεσιών που αφορούν την ισότητα.
Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, Ιωσηφίνα Αντωνίου, σε δηλώσεις της στο SigmaLive υπέδειξε ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στους τομείς της ισότητας, δυστυχώς η Κύπρος δεν αριστεύει ακόμη στον τομέα αυτό, γεγονός που καταδεικνύεται και από τις συστάσεις της Επιτροπής των ΗΕ για τα δικαιώματα και την εξάλειψη όλων των διακρίσεων σε βάρος της γυναίκας, τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επεσήμανε ότι υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ γυναικών και ανδρών οι οποίες οφείλονται στη νοοτροπία του πληθυσμου και όπως είπε θα πρέπει να εξαλειφθούν.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/144596#sthash.o8juigy1.dpuf