Σάββατο

Βελτίωση προοπτικών απασχόλησης για το εννεάμηνο

Από: http://www.kathimerini.gr/783023/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/veltiwsh-prooptikwn-apasxolhshs-gia-to-enneamhnoΣε προσλήψεις προσωπικού προτίθενται να προχωρήσουν οι Ελληνες εργοδότες το προσεχές τρίμηνο, σε 8 από τους 9 τομείς οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης.

Στην έκθεση καταγράφεται για 9ο συνεχόμενο τρίμηνο ενίσχυση της εμπιστοσύνης των εργοδοτών στην Ελλάδα, με τον δείκτη των προοπτικών απασχόλησης να διαμορφώνεται στο +8%. Πρόκειται για τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις από το δ΄ τρίμηνο του 2008, σημειώνοντας για περισσότερο από 2 χρόνια συνεχή βελτίωση.

Τα πιο αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +13%. Συγκρατημένα αισιόδοξες προθέσεις προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα Μεταφορές - Επικοινωνίες, με προοπτικές της τάξης του +10%, ενώ οι προοπτικές στον τομέα της Γεωργίας είναι της τάξης του +9%. Στον τομέα του Εμπορίου (χονδρική και λιανική) είναι ενθαρρυντικές οι ενδείξεις για όσους αναζητούν εργασία, με προοπτικές της τάξης του +7%. Αρνητικές προοπτικές (-2%) καταγράφονται στον τομέα Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο και Υδρευση.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προθέσεις προσλήψεων ενισχύονται σε 4 από τους 9 τομείς, με σημαντικότερη την αύξηση κατά 8% στον τομέα Μεταφορές - Επικοινωνίες. Οι προοπτικές αποδυναμώνονται σε 4 τομείς, με μεγάλο χαμένο τη Μεταποίηση (-10%).
Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ηλεκτρονικά πλέον η ανανέωση της κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ www.dikaiologitika.gr

Από: http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/38402/ilektronika-pleon-i-ananeosi-tis-kartas-anergias-oaedΗλεκτρονικά πλέον η ανανέωση της κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στον ΟΑΕΔ αφού μέσω του διαδικτύου θα μπορούν σε λίγες ημέρες,οι άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ να κάνουν την ανανεώση της κάρτας ανεργίας τους . Το μέτρο αφορά 800.000 ανέργους , είτε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, είτε όχι, ενώ η ρύθμιση είχε ξαναέρθει στην βουλή αλλά λόγω αντιδράσεων για άλλες διατάξεις είχε αποσυρθεί για να ξανακατατεθεί σήμερα Με τροπολογία προωθείται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στον ΟΑΕΔ και η πλήρης αξιοποίηση του διαδικτύου, προκειμένου οι δικαιούχοι του Οργανισμού να έχουν πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες .Για παράδειγμα, δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας. Εξάλλου με την τροπολογία, -τροποποιείται η σύνθεση του ΔΣ της ΗΔΙΚΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπου σε αυτό και του υπουργείου Υγείας. -η ΗΔΙΚΑ ΑΕ θα αποδίδει σε άμεση σύνδεση και σε πραγματικό χρόνο ΑΜΚΑ στο νεογέννητο ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση της ληξιαρχικής πράξης γέννησής του. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο νέος τρόπος συναλλαγής των δικαιούχων με τον ΟΑΕΔ απελευθερώνει περίπου 800 εργασιακούς συμβούλους και 1.200 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στην εξατομικευμένη προσέγγιση των ανέργων με προσωπικές συνεντεύξεις και τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης, ώστε να γίνουν αποτελεσματικότερες οι υπηρεσίες, που παρέχει ο Οργανισμός προς τους ανέργους.

www.dikaiologitika.gr